Vi byder vore gæster velkommen med en lille baggrundshistorie om Niels og Sinne.


 
Niels og Sinne er vestkystparret der gennem de sidste 300 år har magtet at genfortælle deres spændende og til tider dramatiske historie, men indimellem også humoristiske historie, og overlevere historien om deres liv og oplevelser fra generation til generation.
Niels og Sinne har altid boet i deres lille fiskerhus ved vestkysten, og de har altid ernæret sig ved fiskeriet.
De har altid levet af den fisk, Niels hjembragte fra havet, suppleret med hvad hønsene og grisen i udhuset, samt fårene omkring huset kunne give.
Niels’ område har altid været fiskerbåden og livet på havet, og Sinnes område har altid været hjemmet i det lille fiskerhus, som hun ud fra de forudsætninger der har været til stede, har holdt i pletfri stand.
Ud over grisen og hønsenes plads i udhuset er det også her de har siddet med klargøringen af fiskeredskaber, garn og kroge, og de muslinger de brugte som agn på krogene.
Sinne har i deres lille bryggers og køkken gennem tiden tilberedt de fisk Niels hjembragte fra havet og her kreeret specielle fiskeretter i enhver afskygning. Opskrifterne og måden at tilberede retterne på har hun lært af sin mor og mormor, der igen har lært dem af tidligere generationer og disse er på den måde viderebragt gennem tiden.
Alle opskrifterne har Sinne, siden hun var ganske ung, omhyggeligt nedskrevet i sin efterhånden omfangsrige opskriftsbog, den bog hun stadig værner om, og som hun stadig bruger flere gange om ugen, når hun tilbereder de retter Niels sætter så stor pris på.
Selv om Niels godt kunne spise fisk hver eneste dag, både morgen, middag og aften, indeholder opskriftsbogen også andre ting, blandt andet opskriften på ”Vor folkes kage”, en speciel sød vestkyst kage, men også opskriften på ”Amalies æggekage”. Dette er en speciel ret Sinne er særlig stolt af at have i opskriftsbogen, idet hendes mormor sidst i 1800-tallet var tjenestepige på en herregård lidt inde i landet, og her var veninde med Amalie.
Amalie var køkkenpige, men fik hver dag lov at gå ud i hønsehuset og samle æg, for hun havde en tanke om, at tilberede æggekage på en helt speciel måde. Dette medførte at hun blev kendt i hele landsdelen for denne ret, og indtil i dag er der ingen der har kunnet gøre det bedre.
Denne ret serverer Sinne af og til for Niels, der selv om han forventer fiskeretter hver dag, synes det smager rigtigt godt. Han kan så også drille sin gode ven Kristian med at han får serveret noget Kristian ikke får. Niels og Kristian har fisket sammen gennem de sidste 50 år, men selv om de nu er gået på pension, er havet og landingspladsen for fiskerbådene på stranden hele deres omdrejningspunkt. Her mødes de hver dag, og sidder på bænken foran Signalhuset og filosoferer over hverdagens begivenheder i almindelighed, og livet i særdeleshed- Altså når de ikke lige er hjemme for at spise fisk.
Niels og Sinnes Fiskerestaurant serverer mange forskellige retter, hvor hovedindholdet er den friske vesterhavsfisk, som er fanget og samme dag er bragt i land af bl.a. Vorupørs fiskerbåde.
Mange af retterne er inspireret af Sinnes specielle opskrifter, og som hun har gjort gennem tiden, bruger vi årstidernes friske fisk og råvarer, som vi kæler for ned til mindste detalje.
Stacks Image 9